2019-04-05 Huutokauppa Helander

Matka ”tavarataivaaseen”

Perjantaina  5.4.2019 klo 10 lähti 23 senioriamme Perkkiön bussilla Helanderin huutokauppakamarille Viikkiin Hernepellontielle.  Antti Haukkamaa kertoi bussissa huutokauppatalon toiminnasta ja omistussuhteista. Perillä meille tarjottiin kahvia ja pullaa samalla kun huutokauppakamarin toimitusjohtaja Mika Sirén kertoi talon historiasta. Kiersimme hänen opastuksellaan eri toimitiloja, näimme esim. valokuvaajan asettelevan esille astiastoa nettiin kuvausta varten.

Talo oli kuin tehdas, johon toisaalta otettiin vastaan ihmisten kotoaan arvioitavaksi tai myytäväksi tuomia tavaroita, kuolinpesien irtaimistoa ja toisaalta myytiin kiillotuksen, puhdistuksen ja kuvauksen jälkeen  sama tavara edelleen ostajille. Huutokauppakamari on tavaroiden välikäsi, he eivät osta tavaroita vain välittävät eteenpäin korvausta vastaan.

Klo 12 avautuivat ovet yleisölle. Meillä kaikilla oli mahdollisuus tutustua seuraavana päivänä pidettävässä huutokaupassa myytäviin tavaroihin. Jäimme pää pyörällä kiertämään hyllyjä, ihastelimme vanhoja ja uudempia, kauniisti esille laitettuja tavaroita. Ihana tavarataivas!

Vieläkin näen silmissäni Saara Hopean kauniit jälkiruokamaljat!

Kiitos Antille ja Irjalle mielenkiintoisesta retkestä!