Kehon ja mielen kuntoutuspäivä 11.10.

Kuvia upeasta päivästä.

Kirkkonummen Sanomissa huomioitiin näyttävästi senioreiden hyvinvointipäivä Masalan Joo.Arenalla.
Valloittava kirjailija, runoilija, lavaesiintyjä, luennoitsija sekä luonto- ja ympäristöneuvoja, ”sanamaija” Heli Laaksonen kertoi toiminnastaan ja esitti teoksiaan. Kuva Riitta ALM
Kukat Heli Laaksoselle on ojentanut Taisto Koivumäki. Kuva Riitta Alm.
Kehon ja mielen hyvinvointipäivä 11.10. Joo.Arenalla alkoi mm. keilailulla. Meillä oli käytössämme keilahallin alakerran kaikki 4 keilarataa, joten kullakin radalla on 3–4 keilaajaa. Alkuun saimme opastusta keilailun saloihin Joo.Arenan toimitusjohtaja Päivi Kettuselta.
Riitan tyylinäyte.

Aika                  

11.10.2023

Paikka               

Joo.Arena, Seppä-Kallenkuja 1, Masala

Ohjelma:

10.00 – 12.00 Kehon kuntoutus
Kuntoiluosuutta varten et tarvitse muuta kuin avoimen mielen ja omat sisäliikuntavarusteet – muut välineet saat Joo.Arenalta. Ilmoittautumisen yhteydessä valittavanasi on alla mainituista kolmesta aktiviteetista kaksi.  Ryhmät muodostetaan etukäteen ilmoittautumisten perusteella. Aktiviteettien kesto on 45 minuuttia ja aktiviteettien välissä sekä niiden päätyttyä on 15 minuutin tauot paikan ja vaatteiden vaihtoa varten (Joo.Arenan ryhmäliikunnan pukuhuoneet ovat käytettävissä):

  • Sulkapallo

Sulkapallo on kaikille tuttu kesäinen palloilulaji. Sulkapallon välineet saat lainaksi Joo.Arenalta. 


  • Keilailu

Käytössämme on Joo.Arenan keilaradat. Voit tulla ensikertalaisena tai jo kokeneena harrastajana. Joo.Arena antaa tarvittavan opastuksen, millä pääsee keilailun alkuun. Keilailukenkien ja -pallojen laina sisältyy pakettiin.

  • Ryhmäliikunta / Kehonhuolto

Ryhmäliikuntatunnilla Joo.Arenan ohjaajat pitävät jokaiselle seniorille sopivan ryhmäliikuntatunnin, mihin sisältyy kehonhuolto-osio. Tunti on kevyehkö, mutta jokainen tekee harjoitteet ohjaajien johdolla oman jaksamisensa mukaan.
Päivän aikana voit halutessasi myös teettää kehonkoostumusmittauksen ja/tai puristusvoimamittauksen. Lisähinta yhdelle mittaukselle on 15 € ja kummallekin mittaukselle yhteensä 25 €.
 
12.00 – 13.00 Lounas
Buffet-lounas ravintola Bistro Mediterranean Cuisinessa, 2.kerros

Maksut:      
Kehon ja mielen kuntoutuspäivän omavastuuosuus on 15 €, mihin sisältyy

  • liikunta-aktiviteetit 2 * 45 min
  • lounas
  • Heli Laaksosen mielen kuntoutus

Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös varata lisähintaan (15 €/mittaus ja 25 € molemmat yhteensä) 

  • kehon koostumusmittauksen ja / tai
  • puristusvoimamittauksen

Mittauksista pidetään erillinen yhteinen palautetilaisuus Joo.Arenalla sen jälkeen, kun ilmoittautumisista nähdään, moniko on varannut mittauksen.

13.00 – 15.00  Mielen kuntoutus
Valloittava kirjailija, runoilija, lavaesiintyjä, luennoitsija sekä luonto- ja ympäristöneuvoja, ”sanamaija” Heli Laaksonen kertoo toiminnastaan ja esittää teoksiaan.



Heli Laaksonen käyttää teoksissaan Lounais-Suomen murretta, joka on lähellä uusikaupunkilaista, Vakka-Suomen alueella puhuttavaa murretta, mutta siinä on piirteitä muistakin lounaissuomalaisista aluemurteista. Murreilmaisua on tuotannossa hieman yleiskielistetty. Hän on tehnyt lukuisia kirjoja, runoteoksia ja näytelmiä ym. Heli Laaksonen sai Kirsi Kunnas -runopalkinnon vuonna 2020. Voit tutustua tarkemmin Heli Laaksoseen Wikipediasta tämän linkin kautta. Halutessasi voit myös katsoa Yle Areenasata ohjelman Heli Laaksonen, luonnon ja sanojen suojelija ja samalla tutustua jo etukäteen hänen murteeseensa.

Joo.Arenan esityksen kesto on 2 * 45 minuuttia. väliajalla voi käydä kahvittelemassa omakustanteisesti Bistrossa. Esityksen väliajalla ja sen päätteeksi voi ostaa kirjailijan teoksia.